Inzicht zonder handeling geeft

geen verandering

Wat is Hypnotherapie?

Hypnotherapie is een hulpmiddel dat gebruikt kan worden bij Psychotherapie. Gemiddeld zijn er tussen de 5 en 15 sessies nodig. Hypnose is een vorm van concentratie, ook wel trance genoemd. Trance is een normaal verschijnsel dat je zonder twijfel uit eigen ervaring kent. Je bent verdiept in een boek of in je werk. Je gaat helemaal op in een film. Je bent aan het dagdromen of je realiseert je in de auto dat je verder bent dan je dacht. Dit zijn alledaagse gevallen van trance.

Bij hypnose leer je onder begeleiding in trance te gaan en het hypnotische proces te gebruiken om vooraf op een effectieve manier gestelde doelen te bereiken. Je zult verbaasd zijn over de inmense kracht van onbewuste verandering!

Tijdens de trance kun je volledig volgen wat de therapeut zegt. Waar we met ons verstand proberen antwoorden te krijgen, geeft je onbewuste tijdens de trance vaak de antwoorden.

 

 

Nicole van Dorsten, Praktijk voor Psychotherapie, Hypnotherapie en Relatietherapie | klachtenprocedure | privacyverklaring